Hírek

2,2 millió ügyfél zavartalan átvételére készül az MVM Next

2021.08.18.

2021. szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez kerül át több mint 2,2 millió villamosenergia egyetemes szolgáltatás keretében ellátott ügyfél az  ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-től. A szolgáltatóváltással a folyamatos villamosenergia-ellátás továbbra is zavartalanul biztosított, a villamos energia ára nem változik, ugyanakkor megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, valamint jól láthatóan elválnak a hálózati elosztótársaságok is.

A szolgáltatóváltás miatt az érintett ügyfelek augusztus 31-ei dátummal végszámlát kapnak az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól. Az MVM Next és az ELMŰ-ÉMÁSZ arra kéri az ügyfeleket, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztus 28-áig olvassák le és adják meg mérőállásukat az ELMŰ-ÉMÁSZ telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az ELMŰ-ÉMÁSZ EnergiApp mobilapplikációban (az online ügyfélszolgálaton és az applikációban augusztus 27-ig érhető el a diktálás), mert az ELMŰ-ÉMÁSZ augusztus 31-ei záró mérőállása lesz az MVM Nextnél a szeptember 1-jei nyitó mérőállás. A szerződéssel az ügyfeleknek nincs teendőjük, a villamosenergia-törvény alapján a szerződés az átadó szolgáltatónál megszűnik, míg az átvevővel létrejön.

2021. augusztus 31-éig az ELMŰ-ÉMÁSZ elérhetőségei változatlanok. Az augusztus 31-éig felmerülő kérdésekben a szolgáltatóváltás után is az ELMŰ-ÉMÁSZ-t kell keresniük a fogyasztóknak. A szeptember 1-jét megelőző időszakban készült számlák a jövőben is az ELMŰ-ÉMÁSZ jelenlegi online ügyfélszolgálatán, a ker.elmuemasz.hu oldalon tekinthetők meg. A 2021. szeptember 1-jétől kezdődő időszak ügyeit már az MVM Next ügyfélszolgálata intézi. Az áramügyekkel foglalkozó állandó ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem, de nyitvatartása változik, azokat már az MVM Next üzemelteti. A telefonos ügyfélszolgálat az MVM Next hívószámain lesz elérhető. Szeptember 1-jétől az online ügyfélszolgálatot és – letöltést követően – a megújult mobilapplikációt továbbra is tudják használni az érintett ügyfelek. Az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek áramügyeiket szeptember elsejétől kizárólag a ker.mvmnext.hu címen elérhető online ügyfélszolgálaton és az MVM Next EnergiApp (volt ELMŰ) néven elérhető mobilapplikáción tudják intézni. Az MVM Next további mobilalkalmazásait és online ügyfélszolgálatait az érintett ügyfelek áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeik intézésére egyelőre nem tudják igénybe venni.

Kérik az ügyfeleket, hogy a villamosenergia-fogyasztásról szóló számláikat annak a szolgáltatónak fizessék be, amelyik azokat kiküldte, átutalás esetén pedig ügyeljenek a számlán szereplő bankszámlaszámra.

Az MVM és az E.ON Hungária Csoport közötti átfogó megállapodás eredményeként ugyancsak 2021. szeptember 1-jétől – a szükséges feltételek teljesülése esetén – az MVM Csoporthoz kerül, valamint nevében és arculatában is megújul az ÉMÁSZ Hálózati Kft., amely MVM Émász Áramhálózati Kft. néven folytatja a villamosenergia-hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, illetve Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részein. Budapesten és Pest megye legnagyobb részén a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője ezentúl is az ELMŰ Hálózati Kft. lesz, amely az E.ON Hungária Csoport tagja.

A cég továbbra is kapcsolatban marad az ügyfeleivel, hiszen minden műszaki beavatkozást igénylő feladatot elvégez a jövőben is (mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerinti helyszíni leolvasása is). Az ilyen típusú ügyek kezelése az ELMŰ Hálózati Kft.-hez tartozik majd, a cég szeptembertől két önálló ügyfélszolgálati irodát működtet Budapesten és Érden.

Ezzel a tranzakcióval 2021 végére az MVM Next 6,4 millió egyetemes szolgáltatásban ellátott ügyfél részére szavatolja a zavartalan földgáz- és villamosenergia-ellátást, továbbá több mint 55 ezer üzleti ügyfél szabadpiaci villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője is lesz. Az MVM Next az ügyfelek átvételét követően az ország energiafelhasználásának már mintegy 50%-át biztosítja majd. Az állami tulajdonban lévő társaság rendelkezik a szükséges villamosenergia-forrásokkal. Széles körű egyetemes szolgáltatói tapasztalata alapján megfelelő színvonalon biztosítja az energiaellátást ügyfelei számára.

A szolgáltatóváltás nem vonatkozik az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal jelenleg is versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre – számukra továbbra is a vállalatcsoport biztosítja változatlanul a villamosenergia-szolgáltatást.

forrás: villanylap.hu